Αθλητικός όμιλος καλαθοσφαίρισης Φοιτητικός Φιλίας

Λίγα λόγια για την νεολαία

Γνωρίζετε τα προβλήματα της νεολαίας μας σήμερα: την εμπλοκή της με τα ναρκωτικά, την εγκληματικότητα, τη βία, αλλά και την ανεργία που τη μαστίζει. Πιστεύουμε ότι και εσείς θα θέλατε να συμβάλλετε στην εκστρατεία την οποία έχουμε ήδη αρχίσει, να στρέψουμε την προσοχή, το ενδιαφέρον και τη ζωντάνια της νεολαίας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δίνοντας διέξοδο, νόημα και προοπτική σε αυτήν.

Πιστέψτε και σεις σε αυτό το όραμά μας, ότι ο αθλητισμός είναι η μόνη ή η σπουδαιότερη διέξοδος της νεολαίας στα προβλήματα της εποχής.

Λειτουργήστε με κριτήρια πρόβλεψης και πρόληψης πριν μπουν στην οικογένεια, γιατί μετά ίσως είναι αργά. Μην κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά, οι κίνδυνοι είναι ορατοί δίπλα μας. Το σωμάτειο μας έχει σαν στόχο να διδάξει σε αγόρια ηλικίας 7-18 ετών τα μυστικά του μπάσκετ, του υπέροχου αυτού ομαδικού αθλήματος που με την οργανωμένη και συστηματική ενασχόληση των παιδιών στα τμήματα υποδομής μας μέσω της καθοδήγησης έμπειρων και σωστά καταρτισμένων προπονητών, δίνει την δυνατότητα σε αυτά αφενός να μάθουν ουσιαστικά το άθλημα του μπάσκετ και αφετέρου να κοινωνικοποιηθούν μέσω της ένταξής τους σε μια μικρότερη κοινωνία, την αθλητική ομάδα. Η συνύπαρξη και η συνεργασία ενός νέου ανθρώπου με συνομίληκούς του, με αντικειμενικό σκοπό τόσο την ομαδική όσο και την ατομική διάκριση, αποτελούν τα αναγκαία εφόδια που θα αποβούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε αυτό, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή που τα παιδιά γίνονται αποδέκτες άσχημων και επικίνδυνων επιρροών, οι οποίες τα οδηγούν στην περιθωριοποίηση και την εσωστρέφεια.

Το μπάσκετ συνεισφέρει όχι μόνο στην σωματική διάπλαση αλλά κυρίως στην διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, αφού μέσα από την άθληση σε αυτό βελτιώνεται η ικανότητα αντίληψης, οξύνεται η προσοχή και αναπτύσσεται η φαντασία. Το μπάσκετ είναι το απόλυτα ομαδικό άθλημα που βοηθάει το παιδί να αυτοπειθαρχεί - υπακούοντας σε κανόνες - μέσα στο μικρό κοινωνικό σύνολο της αθλητικής ομάδας, να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας με γνώμονα την ευγενή άμιλλα και την αλληλεγγύη και τέλος, να γίνεται πιο υπεύθυνο και δυνατό, αφού μαθαίνει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις.

Όλες αυτές οι αρετές που προσφέρει το μπάσκετ αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια για την περαιτέρω ένταξη του παιδιού στην σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης κοινωνίας. Μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες τα παιδιά σταθεροποιούνται συναισθηματικά, αναπτύσσουν σωστά την προσωπικότητά τους και καλλιεργούν την φιλία και τον σεβασμό τόσο προς τους συναθλητές τους όσο και προς τους αντιπάλους τους.

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ , ΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ !